Las Jornadas, que se celebran los próximos días 3 og 4 juni, podrán seguirse en directo vía streaming a través de la web tomatecanario.es
Nueve ponencias, en dokumentar, upubliserte anslag, exposición de cocina y recreación teatral musical, son las actividades que forman el programa.
Los próximos días 3 og 4 juni, Santa Lucía de Tirajana se convertirá en la ‘capital’ del tomate canario de exportación, ya que el Ateneo de Vecindario acoge las Jornadas del 130 Jubileum.
En el acto de inauguración estarán presentes el presidente del Cabildo de Gran Canaria, Antonio Morales, viseminister for primærnæringene i kanariske regjeringen, Abel Morales, el presidente de la Comisión de Agricultura del Parlamento de Canarias, Mario Cabrera, landbruksministeren av Cabildo Fuerteventura, Juan Estárico y el presidente de FEDEX ACETO, Jose Juan Bonny.
Más de un centenar de personas se trasladan desde Fuerteventura y Tenerife para participar, junto a las de Gran Canaria, en unas Jornadas en las que se abordará el pasado, presente y futuro de este sector.
Sett i fire blokker, Konferansen vil ta «El Tomate Canario: fra sin opprinnelse til i dag ', hvor Manuel Rebollo López, Doktor i geografi og historie, ULPGC og Wladimir Brito Rodríguez, Doctor i geografi, ULL, vil diskutere opprinnelsen av tomat Canario og Splendour og dekadanse Tomato Canario, henholdsvis.
Den andre delen vil analysere 'Keys i produksjon og markedsføring: kostnader, varianter og marked. 'Speakers Leonardo J. Amador Diaz, Doktor i biologi og leder for R + D + jeg vil prøve Cultesa "Orone, den første kommersielle rekke tomat poster gitt i Canarias ". José Juan Cáceres, PhD i Econometrics, ULL, disertará sobre “Los costes de producción del Tomate Canario de exportación.”
I blokk dedikert til "Støtterammen Tomate Canario", Fernando Segura Cebada, Leder for analyse og koordinering i Landbruksdepartementet, Kanariøyene regjeringen, vil ta opp "Ny strategisk plan for eksport Tomate Canario." Tomas Garcia Azcarate, Ex-rådgiver ansvarlig for å koordinere kortsiktig økonomisk analyse av landbruket markedene i EU og forsker ved CSIC, fordype deg i "The Crossroads of Tomate Canario i Europa".
Fredagens sesjon dag 3 Juni vil ende med premieren på dokumentaren «The Long Journey Tomate Canario 'Gustavo Rodriguez, acompañada de una proyección de imágenes históricas inéditas, y el Proyecto de Desarrollo Comunitario de La Aldea, vil konkludere, med en representasjon av aktiviteten av emballasje og Canary tomat dyrking.
Como complemento, la velada continuará con la ‘Noche de Vinos y Tapas Canarias’ que se realizará en los jardines del Museo La Zafra.
Den fjerde og siste blokken, 'Origins, Tomato Historie og Gastronomi ', vil inneholde deltakelse av Carlos Azcoytia, Gastronom og direktør for publisering 'History of kjøkken og Gastronomi', gastronauts gruppe, som vil snakke om "History of the Tomato Gourmet".
Le seguirá Antonio López, Bystyre identitet og historiske arv av byen Santa Lucia de Tirajana, som vil presentere paper "The Museum of La Zafra. En konsolidert erfaring. "
Nedleggelsen vil bli gjort av restaurantens kokk Lilium, Orlando Ortega, å gjennomføre en matlaging demonstrasjon med Canary Island tomater som hovedpersonen, med en variert utstilling av søte og velsmakende retter.
Como novedad, las Jornadas se pueden seguir en directo, vía streaming, a través de la web tomatecanario.es, pulsando en la pestaña ‘jornadas en directo’.